• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grekiska färsbiffar

Grekiska färsbiffar
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Grekiska färsbiffar

2 steg att laga

8 ingredienser

Ät färsbiffarna med klyftpotatis, tsatsiki och tomatsallad så känns det som ett besök i den grekiska övärlden.

1 portion innehåller: 179 kcal/749 kJ, 11 g fett, 0 g fibrer

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g nötfärs
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 0,5 citron, skalet, rivet
  • 1 msk färsk mynta, hackad
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 msk matfett, till stekning (fast eller flytande)

Gör så här

  1. Lägg färsen i en bunke. Skala vitlöken och riv den fint och blanda ner i färsen tillsammans med de övriga ingredienserna.
  2. Forma färsen till avlånga färsbullar och stek dem vackert gyllenbruna.