Rotsaks- och svamppytt med kalkonkassler

Foto: TV4
Rotsaks- och svamppytt med kalkonkassler
17 ingredienser
Byt ut kasslern mot fräst renskav eller gör pytten vegetarisk genom att byta ut köttet mot fetaost eller halloumi.
Ingredienser
- 250 g kålrot
- 150 g morot
- 150 g palsternacka
- 100 g rotselleri
- 150 g broccoli
- 2 msk smör
- 1,5 dl grönsaksbuljong, stark
- 200 g kantareller färska (eller trattkantareller)
- 1 purjolök (liten)
- 300 g kalkonkassler
- salt
- peppar
- färsk timjan
Sås:
- 1 dl crème fraîche
- färsk pepparrot, riven
- salt
- peppar
Gör så här
- Skär alla rotsaker i jämnstora tärningar.
- Skala och skär broccolistjälken i tärningar. Dela huvudet i små buketter.
- Stek allt utom broccolibuketterna i hälften av smöret på hög värme tills de fått lite färg.
- Häll på buljongen, sänk värmen och låt sjuda tills rötterna är mjuka, ca 10 minuter. Lägg ner broccolibuketterna mot slutet av koktiden
- Fräs kantarellerna tillsammans med purjolöken i resten av smöret.
- Skär ev. kasslern i tärningar eller servera den separat, halstrad i skivor
- Vänd ihop alla ingredienser till pytten, smaka av med salt, peppar och färsk repad timjan.
- Sås:
- Blanda crème fraiche blandas med salt, peppar och riven pepparrot efter smak.