Het chilitorsk med Plutos grönsakswok
Het chilitorsk med Plutos grönsakswok
16 ingredienser
Torsken serveras med Plutos grönsakswok och ris, kokt potatis eller kanske pasta.
En portion av Plutos grönsakswok innehåller: 153 kcal/642 kJ, 12 g fett, 3 g fibrer
En portion av Het chilitorsk innehåller: 103 kcal/430 kJ, 3 g fett, 0 g fibrer
Ingredienser
- 400-500 g torskfilé
- ca 1 tsk chilipasta (t ex sambal oelek)
- 2 tsk olja
- salt
- peppar
Plutos grönsakswok
- ca 800 g grönsaker (t ex röd lök, purjolök, minimajs, champinjon)
- 1 msk olja
Sås:
- 0,5 dl soja
- 0,5 dl olja
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk habanero (eller sambal oelek)
- 0,5 msk tomatpuré
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- ev 2 msk jordnötter
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär filén i bitar och pensla med chilipastan. Smörj en ugnsfast form och lägg fisken i den.
- Sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Tiden beror på hur tjocka fiskbitarna är. Fisken är klar när den »vitnar«. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg alla ingredienser till såsen i en mixer och kör till en sås. Eller uteslut jordnötterna, pressa vitlöken och blanda med de andra ingredienserna i en skål.
- Wok: Skär alla grönsakerna i lika stora bitar.
- Hetta upp en wokpanna eller en rejäl stekpanna. Häll i lite olja och woka grönsaksbitarna tills de är nätt och jämnt mjuka. Ringla över såsen.