Lemon ice-box pie

Lemon ice-box pie
Foto: Kjell B Persson
Anette Rosvall
Anette Rosvall

Lemon ice-box pie

Av: Allysa Torey, Anette Rosvall

Från: Magnolia Bakery

10 ingredienser

Fryst citronpaj med lemon curd och blåbär. Gör din egen goda lemon curd (eller köp färdig så gör du denna dessert på nolltid!). Recept från boken Magnolia Bakery

Ingredienser

Pajskal

  • 120 g smör, smält
  • 4 dl vaniljkex, i smulor

Fyllning

  • 3,5 dl vispgrädde
  • 3,5 dl lemon curd (färdig eller enligt recept nedan)

Garnering

  • 1 dl färska blåbär
  • citron, skivor

lemon curd

  • 12 äggulor (lätt uppvispade)
  • 3 msk citron, skalet, rivet
  • 2,25 dl citron, saft
  • 225 g smör, rumstempererat

Gör så här

Pajskal

  1. Blanda kaksmulor med smält smör och tryck ut i en smörad glasform (som tål att frysas).
  2. Plasta ordentligt och ställ formen i frysen i drygt en halvtimme.

Lemon curd

  1. Vispa ihop allt utom smöret i en kastrull, puttra på medelvärme och rör med en träsked i cirka 20 minuter tills fyllningen har blivit tjock och bubblig.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och lägg i smöret en liten bit i taget, rör mellan varje så att det smälter.
  3. Låt krämen stå i kylen tills den har svalnat helt och blivit tjock och krämig.

Fyllningen

  1. Vispa grädden tills den formar mjuka toppar, vänd ner lemon curd.
  2. Ta fram det frysta pajskalet och häll sedan fyllningen i det.
  3. Garnera med färska blåbär, plasta in ordentligt och låt stå i frysen i minst fyra timmar men gärna över natten.
  4. Ta fram och låt stå i rumstemperatur i tio minuter före servering.