Kokoskaka

Kokoskaka
Foto: Jenny Grimsgård
Emelie Holm
Emelie Holm

Kokoskaka

11 ingredienser

Krispig kokoskaka som är god som den är och ännu godare med grädde och bär. Recept från boken Liten kaka.

Ingredienser

8 - 10 skivor
  • smör
  • ströbröd
  • 2 dl riven kokos
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 citron, zest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj och bröa en avlång brödform som rymmer 1,5-2 liter.
  2. Rosta kokosflingorna i en torr panna tills de fått lite färg.
  3. Vispa smör och socker med elvisp tills det är fluffigt.
  4. Tillsätt äggen ett i taget och vispa tills blandningen är jämn och fin.
  5. Sikta mjöl, vaniljpulver, bakpulver och salt och vänd ner i blandningen lite i taget. Rör om försiktigt eller vispa på låg hastighet.
  6. Rör ner citronzest och kokos.
  7. Häll smeten i formen och grädda i cirka 50 minuter eller tills provstickan är torr. Låt svalna.