Köttfärssås med färska rödbetor

22 röster
20 min
4
Köttfärssås med färska rödbetor
Foto: Lisa Lemke
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 2-3 klyfta vitlök, finhackade
  • 400 g rödbeta, rivna
  • 5 dl oxbuljong
  • 1 dl rött vin
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Serveras med

  • pasta, nykokt
  • ev parmesanost, riven

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna eller stekgryta med olivolja och fräs löken och vitlöken mjuk.
  2. Bryn köttfärsen och tillsätt rödbetorna.
  3. Slå på rödvin och oxbuljong och låt koka samman i ca 15 minuter.
  4. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Servera till nykokt pasta och eventuellt riven parmesan.
9 juni 2010