• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Kladdkaka, Leilas recept

526 röster
45 m
6-8
Kladdkaka, Leilas recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
45 m
6-8

Du behöver

Leilas kladdkaka

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 dl matolja
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 msk mörk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 50 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen

Gör så här

  1. Leilas kladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
  5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
  6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
  7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.
4 maj 2011