Halloumisallad med färska jordgubbar, mynta och valnötter

Leila Lindholm
Leila Lindholm

Halloumisallad med färska jordgubbar, mynta och valnötter

26

9 ingredienser

Halloumisallad är en av sommarens absoluta läckerheter. Tillsammans med syrligheten i jpordgubbarna blir det en underbar sommarsallad.

Ingredienser

portioner8
  • 2 l jordgubbar
  • 400 g halloumiost [2 förp]
  • 2 askar rucolasallad
  • 1 kruka pepparmynta
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 100 g valnötter

Gör så här

  1. Skiva jordgubbarna och skär osten i ½-1 cm tjocka skivor.
  2. Lägg lite ruccolasallad på varje tallrik. Strö över skivade jordgubbar, plockade pepparmyntsblad, ringla över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra. Toppa med krossade valnötter.
  3. Stek osten i olivolja tills den får en gyllene färg och lägg de varma ostskivorna över salladerna, servera direkt.