Halloumisallad med färska jordgubbar, mynta och valnötter
Halloumisallad med färska jordgubbar, mynta och valnötter
9 ingredienser
Halloumisallad är en av sommarens absoluta läckerheter. Tillsammans med syrligheten i jpordgubbarna blir det en underbar sommarsallad.
Ingredienser
- 2 l jordgubbar
- 400 g halloumiost [2 förp]
- 2 askar rucolasallad
- 1 kruka pepparmynta
- olivolja
- balsamvinäger
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 100 g valnötter
Gör så här
- Skiva jordgubbarna och skär osten i ½-1 cm tjocka skivor.
- Lägg lite ruccolasallad på varje tallrik. Strö över skivade jordgubbar, plockade pepparmyntsblad, ringla över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra. Toppa med krossade valnötter.
- Stek osten i olivolja tills den får en gyllene färg och lägg de varma ostskivorna över salladerna, servera direkt.