Mormors rulltårta

37 röster
20 min
Mormors rulltårta
Foto: TV4

Grundreceptet på mormors härliga rulltårta.

20 min

Du behöver

Grundrecept:

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk standardmjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 25 g mandelspån
  • strösocker, till rullning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg och strösocker poröst.
  3. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
  5. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  6. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter.
  7. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned.
  8. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.
17 december 2008