Chiligrillad lax med mangosallad
Chiligrillad lax med mangosallad
18 ingredienser
Ingredienser
- 4 bitar lax (à 150 g)
Chilimarinad:
- 4 msk sweet chilisås
- 4 msk japansk soja
- 2 tsk malen ingefära
- 2 msk olivolja
Mangosallad:
- 2 mango
- 1 gurka
- 2 avokador
- 2 salladslökar
- 2 limefrukter, saften
- 2 apelsiner, saften
- salt
- svartpeppar
- tabasco
- 2 msk olivolja
- 4 isbergssalladsblad
- 4 msk matyoghurt
- basilika, till garnering
Gör så här
- Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg ner laxbitarna och se till att det blir marinad runt om. Låt laxbitarna marineras under tiden som salladen görs.
- Tärna mango, gurka och avokado i centimeterstora bitar i en skål. Skiva ner det gröna på salladslöken fint. Pressa över citrussaften och smaksätt med salt, svartpeppar och tabasco.
- Häll till sist ner oljan och blanda. Servera salladen i isbergssalladsbladen. Toppa med yoghurt och basilika.
- Grilla laxen med skinnsidan neråt.
- Grilltid under lock, cirka 10 min.