Leilas goda kladdkaksmuffins

koket.se
Leilas goda kladdkaksmuffins
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas goda kladdkaksmuffins

12 ingredienser

Underbart sega kladdkaksmuffins. Servera med en klick grädde och färska bär så är muffinsen fulländade!

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

Leilas kladdkaksmuffins

  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao (av god kvalitet)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 salt
  • 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)

Till servering

  • vispgrädde

Gör så här

Leilas kladdkaksmuffins

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
  8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.