Leilas goda kladdkaksmuffins

179 röster
Leilas goda kladdkaksmuffins
Foto: TV4

Underbart sega kladdkaksmuffins. Servera med en klick grädde och färska bär så är muffinsen fulländade!

Visa mer

Du behöver

Leilas kladdkaksmuffins

  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao, av god kvalitet
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad (hög kvalitet) (70 %)

Till servering

  • vispgrädde
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Leilas kladdkaksmuffins
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
  8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
12 mars 2012
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...