Leilas banankaka

Leilas banankaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas banankaka

867

6 steg att laga

12 ingredienser

40 min

Banankaka är perfekt att baka när man har prickiga bananer över i fruktskålen! Här är Leilas recept på banankaka med valnötter, kanel och ingefära.

Ingredienser

portioner1 kaka

Leilas banankaka

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 150 g smör, mjukt
  • 3 banan (mogna)
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 50 g valnötter
  • smör
  • ströbröd

Gör så här

  1. Leilas banankaka
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
  3. Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Fyll en smord och bröad kakform (24 cm i diameter med löstagbara kanter).
  6. Gräddas mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer