Leilas banankaka

784 röster
40 min
1 kaka
Leilas banankaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Banankaka är perfekt att baka när man har prickiga bananer över i fruktskålen! Här är Leilas recept på banankaka med valnötter, kanel och ingefära.

Visa mer
40 min
1 kaka

Du behöver

Leilas banankaka

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 150 g smör, mjukt
  • 3 bananer mogna
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kanel, malen
  • 0,5 tsk ingefära, malen
  • 50 g valnötter
  • smör och ströbröd, till formen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Leilas banankaka
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
  3. Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Fyll en smord och bröad kakform (24 cm i diameter med löstagbara kanter).
  6. Gräddas mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.
2 mars 2012

laddar fler recept...

Laddar fler recept...