Bounty cupcakes med kokos

59 röster

Leilas bounty cupcakes, chokladcupcakes med massor av kokossmak och självklart en härlig chokladglaze på toppen.

Se Leila baka bounty cupcakes i videoklippet ovan

Visa mer

Du behöver

Leilas bounty cupcakes

  • 1 dl kokosflingor
  • 75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 0,75 dl kokosmjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 2,5 msk kakao av god kvalitet
  • 1,5 msk kallt kaffe
  • 6 bountystänger

Glaze

  • 250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 0,5 krm flingsalt
  • 1 msk smör
  • 100 g Philadelphiaost
  • Kokos till garnering

Gör så här

  1. Leilas bounty cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.
  3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  5. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
  6. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
  7. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
  8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  9. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
  10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.
  11. Låt svalna.
  12. Glaze
    Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
  13. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.
  14. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
  15. Spritsa glazen över cupcakesen.
  16. Garnera med kokos.
7 oktober 2011

Laddar fler recept