• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Belgiska chokladvåfflor

Belgiska chokladvåfflor
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Belgiska chokladvåfflor

9

6 steg att laga

4 ingredienser

Jag tycker att de passar perfekt till brunchen och serverar dem gärna tillsammans med frukt och bär, florsocker, grädde eller lite mjuk vaniljglass. /Leila Lindholm

Receptet ger 4 stora våfflor.

Här hittar du Leilas grundreceptet på

Belgiska våfflor

.

De här underbara våfflorna kommer ursprungligen från Bryssel, där de säljs av gatuförsäljare. Där serveras de oftast pudrade med florsocker och ibland med chokladsås och vispad grädde. Våfflorna är stora, tjocka och rektangulära och gräddas i ett belgiskt våffeljärn.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 sats belgisk våffelsmet (se grundrecept)
  • 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 150 g vit choklad
  • smör, smält, till gräddning

Gör så här

  1. Gör våffelsmeten enligt grundreceptet.
  2. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  3. Vänd ner den smälta chokladen i smeten.
  4. Hacka den vita chokladen och vänd ner den i smeten.
  5. Värm våffeljärnet.
  6. Pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3–5 minuter.