Mazarincupcakes med färska bär

2 röster
16

Leilas cupcakes med mandelmassa toppade med bigarråer, hallon och jordgubbar.

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike


Visa mer
16

Du behöver

Mazarin

  • 250 g smör, mjukt
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 ägg, ekologiska
  • 500 g mandelmassa

Garnering

  • 2 l färka bär, t.ex. bigarråer, jordgubbar och hallon
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Mazarin
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  4. Vänd sist i mjölet för hand.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  6. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  7. Låt dem svalna helt.
  8. Garnering
    Vispa grädden fluffigt och skiva jordgubbarna.
  9. Spritsa grädden på kakorna som en lite ”bikupa” och fäst bären i grädden.
13 juli 2011

Laddar fler recept