Leilas choklad- och kokosrutor

ca 45 m
24 bitar
Spela video Leilas choklad- och kokosrutor
Foto: TV4
ca 45 m
24 bitar

Du behöver

Chokladkaka

  • 175 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao av god kvalitet
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 3 ägg, ekologiska
  • 1,5 dl vetemjöl

Tosca

  • 75 g smör
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 0,75 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 200 g kokosflingor

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form (ca 20 x30 cm) med kant och fyll den med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
  7. Låt kakan svalna.
  8. Toscasmet
    Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter.
  9. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
  10. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksvågar från kända varumärken

Köksvågar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept