Tigerkaka

654 röster
ca 1 h 15 m
8
Tigerkaka
Foto: Ulrika Ekblom

Ett kärt barndomsminne är tigerkakan som trots sitt avancerade mönster är väldigt lätt att baka.

Visa mer
ca 1 h 15 m
8

Du behöver

Kaka

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen

Smaktillsats

  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en kransform, cirka 1,5 liter.
  3. Rör smör och socker poröst.
  4. Rör ner ett ägg i taget under omrörning.
  5. Blanda mjöl och bakpulver och blanda i.
  6. Tillsätt mjölken och blanda väl.
  7. Ta undan en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda ner kakaon.
  8. Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
  9. Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa.
  10. Dra runt med en gaffel lite så det blir marmorerat.
  11. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timme.
  12. Låt kakan svalna innan du skär upp den.
27 februari 2012
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...