Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke
Foto: Ulrika Ekblom
Le parfait
Le parfait

Vides fisk under täcke

345

3 steg att laga

9 ingredienser

30 min

En superenkel och snabblagad fiskgratäng som jag lärt mig av min son från hemkunskapen. Smakrik och god. Pressad potatis och sallad passar bra till. /Liselotte Forslin

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja)
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk grov fransk senap
  • 1 krm salt
  • 1 dl västerbottensost, riven
  • 3 msk persilja, hackad

Till servering

  • potatis, pressad
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform.
  2. Riv ner vitlöksklyftorna i crème fraichen och blanda i senap, salt, ost och persilja.
  3. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.