Ingerlises tacogratäng

Veckomeny med middagstips
Foto: Pepe Nilsson

Ingerlises tacogratäng

Av: Sten Sture Skaldeman

Från: LCHF-kokboken

12 ingredienser

30 m

En lättlagad och god tacogratäng som passar både till vardags och till fredagsmyset. Recept från Sten Sture Skaldemans LCHF-kokboken.

En rejäl portion av denna gratäng innehåller ca 7 g kolhydrater och har en fettkvot på ca 1,2.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk taco kryddmix
  • 2 dl krossade tomater
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 300 g färskost

Topping

  • purjolök
  • ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek blandfärsen och lägg åt sidan.
  3. Bryn sedan löken och paprikan.
  4. Tillsätt kryddor och krossade tomater.
  5. Blanda ihop med blandfärsen.
  6. Blanda philadelphiaost och crème fraiche och bred ut ostblandningen i en smord ugnssäker form.
  7. Lägg på blandfärsblandningen.
  8. Toppa gratängen med purjolök och avsluta med riven ost.
  9. Grädda gratängen i mitten av ugnen ca 15 minuter.