Extra piffig köttfärssås

1 röst

Du behöver

  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyftor, finhackad(e)
  • 1 stor morot, grovriven
  • 500 g blandfärs
  • olja till stekning
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 förp körsbärstomater, 400 g
  • 0,5 tetra passerade tomater
  • 0,5 msk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk torkad svamp, t.ex.karl johan
  • 0,5 dl hackade soltorkade tomater
  • timjan, oregano, muskot salt,
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och morot i olja.
  2. Tillsätt färsen och stek ytterligare en stund. Låt sedan tomatpurén utveckla sin sötma genom att fräsa med den en minut.
  3. Häll i de 3 tomatsorterna och sojan, smula i buljongtärningen och svampen samt krydda med salt, peppar, örter och lite nyriven
  4. Muskot. Låt koka i ca 20 minuter.
  5. Tillsätt grädden och låt koka ytterligare några minuter. Servera med nykokt pasta och färskriven parmesanost samt sallad och gärna grillat färskt lantbröd ingnidet i vitlök.
  6. Det underbara med denna sås är sötman från tomatpurén och de soltorkade tomaterna, samt mustigheten som den torkade svampen ger. Ytterligare touch och spänning får smaklökarna av muskoten som endast ska anas i bakgrunden.
  7. Receptet är inskickat av Rebecca Törmä.
  8. Det här receptet har inte provlagats av tv4.se som inte kan gå i god för att alla uppgifter är korrekta.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept