Lasagna al ragù

Cirio Lasagna al ragù
Foto: Cirio

Lasagna al ragù

19 ingredienser

60 min

Servera en ljuvligt god lasagne med köttfärssås, även kallat ragù på italienska, med smak av Cirios passerade tomater, selleri och örter. Vi tipsar om att göra en egen béchamelsås för en lyxigare smakupplevelse, toppa med lite extra riven hårdost. Prego!

Cirio - Autentico Italiano
Cirio passata produkt

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Köttfärssås

  • 350 g Cirio Passata
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 morot, finhackad
  • 1 stjälk stjälkselleri, finhackad
  • 1 dl rött vin
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 tsk torkad oregano
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Béchamelsås

  • 40 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 150 g Granarolo Quattrocento Grovriven

Montering

  • 12 lasagneplattor
  • 60 g Granarolo Quattrocento, riven

Gör så här

Köttfärssås

  1. Fräs morötter, selleri, lök och vitlök på medelvärme i olja tills grönsakerna mjuknat. Tillsätt färs, lite i taget så den bryns och finfördelas. Häll på vinet, låt det ånga av på hög värme. Tillsätt Cirio passerade tomater, tomatpuré, persilja och oregano. Låt puttra i 30 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.

Béchamelsås

  1. Smält smöret och vispa ner mjölet. Späd med mjölken lite i taget under omrörning. Låt sjuda 2-4 minuter, rör om hela tiden. Ta av från värmen och rör ner osten.

Montering

  1. Bottna en ugnsfast form med några skedar béchamelsås. Varva köttfärssås, béchamelsås, lasagneplattor och lite Quattrocento, upprepa och avsluta med ett lager béchamelsås och riven Quattrocento.
  2. Grädda lasagnen i 30 minuter tills plattorna är mjuka och lasagnen har fått en gyllene färg. Ta ur ugnen och låt stå 10 minuter innan servering.
  3. Buon Appetito!
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio Smakrik gnocchi alla Sorrentina

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina? Här hittar du fler recept från Cirio.

Läs mer