Chokladmuffins med glasyr

69 röster
30 min
Chokladmuffins med glasyr
Foto: Per Ranung
30 min

Du behöver

  • 10–12 muffinsformar
  • 100 g mörk choklad, i bitar
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl socker
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smält chokladen i vattenbad och ta från värmen.
  3. Vispa smör och socker smidigt med elvisp.
  4. Tillsätt äggen ett i taget.
  5. Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan ner dem och chokladen i smörblandningen.
  6. Klicka ner smeten i formarna.
  7. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.
19 augusti 2011

Fler goda recept