Skinkpiroger

Skinkpiroger
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Skinkpiroger

11

10 ingredienser

25 min

Enkla piroger med skinka som är goda både direkt från ugnen och avsvalnade på picknicken.

Ingredienser

portioner4

Deg:

  • 1 ägg
  • 100 g vetemjöl
  • 1 tsk olja

Fyllning:

  • 100 g skinka, tärnad
  • 0,5 purjolök
  • 1 dl ädelost (av god kvalitet)
  • 1 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Blanda först ingredienserna till degen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp en stekpanna och fräs purjolöken i olja eller smör tillsammans med skinkan. Tillsätt grädden och smula ned ädelosten. Låt svalna och rör i ett ägg så att konsistensen blir tjock. Krydda efter egen smak.
  3. Kavla ut degen och tryck ut 4-8 plattor med hjälp av en skål, fördela fyllningen och tryck ihop till piroger. Lägg pirogerna på en bakplåt. Kläck ett ägg i en kopp och vispa lätt. Pensla pirogerna med ägget och baka i ugnen i cirka 15 minuter.
  4. Servera gärna med en god sallad.