Spaghetti á la carbonara

43 röster
20 min
4
Spaghetti á la carbonara
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Enkelt, snabbt och mycket gott! En perfekt lunch eller middag när man vill koncentrera sig på andra saker än matlagning. Använd gärna ekologisk pasta, ägg och bacon när du lagar den här rätten.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g bacon
  • 1 st lök
  • 3 st ägg
  • 2 msk mjölk
  • parmesanost till servering
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe persilja till servering
  • 500 g spaghetti

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och tärna baconskivorna. Stek tillsammans tills löken är gyllenbrun.
  2. Ta av stekpannan från spisen och vispa ihop äggen och mjölken med en gaffel i en bunke.
  3. Koka spaghettin till lagom tuggmotstånd (al dente). Blanda sedan ihop pastan med baconet och slutligen snabbt med äggröran.
  4. Servera med parmesanost och hackad persilja. Ställ gärna ett helt ägg som dekoration på toppen.
1 mars 2012

Fler goda recept