Spaghetti á la carbonara

Spaghetti á la carbonara
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Spaghetti á la carbonara

69

4 steg att laga

9 ingredienser

20 min

Enkelt, snabbt och mycket gott! En perfekt lunch eller middag när man vill koncentrera sig på andra saker än matlagning. Använd gärna ekologisk pasta, ägg och bacon när du lagar den här rätten.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 250 g bacon
  • 1 gul lök
  • 3 ägg
  • 2 msk mjölk
  • parmesanost, till servering
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe persilja, till servering
  • 500 g spaghetti

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och tärna baconskivorna. Stek tillsammans tills löken är gyllenbrun.
  2. Ta av stekpannan från spisen och vispa ihop äggen och mjölken med en gaffel i en bunke.
  3. Koka spaghettin till lagom tuggmotstånd (al dente). Blanda sedan ihop pastan med baconet och slutligen snabbt med äggröran.
  4. Servera med parmesanost och hackad persilja. Ställ gärna ett helt ägg som dekoration på toppen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer