Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar
Foto: Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

Fläskfilégryta med rosépeppar

145

14 ingredienser

Fläskfilégryta med rosépeppar, ölkorv och en skvätt whisky. Snabblaga och god gryta med fläskfilé. Recept från boken Kalasgott.

Det här receptet har jag lånat av min mamma Tina. Den här grytan är grymt god och fixas ihop på nolltid! /Jenny Benjamminsson
Läs mer om boken

Kalasgott


Ingredienser

portioner4

Fläskfilégryta

  • 1 fläskfilé
  • salt
  • peppar
  • 2 smala ölkorvar
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk hela rosepepparkorn
  • Ett par kvistar färsk timjan, bladen
  • 1 tsk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 2 msk syltlök
  • 1-2 tsk whisky
  • pasta, nykokt , till servering (eller ris)

Gör så här

  1. Putsa fläskfilé och skär i grova strimlor.
  2. Krydda köttet med salt och peppar.
  3. Skär ölkorvarna i mindre bitar.
  4. Skala och finstrimla schalottenlökarna.
  5. Bryn strimlad fläskfilé i smör tillsammans med ölkorv och lök.
  6. Krossa och smula i rosépepparkorn och timjan i grytan.
  7. Rör i tomatpuré och tillsätt grädde och vatten.
  8. Låt fläskfilégrytan sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
  9. Vänd i syltlöken och smaka av med whisky, salt och peppar.
  10. Servera gärna nykokt pasta eller ris till din fläskfilégryta.