Gryta med nötkött och rotsaker
Gryta med nötkött och rotsaker
10 ingredienser
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök
- 1 msk paprikapulver
- 300 g nötkött (eller kyckling)
- 1 klyfta vitlök
- 1 palsternacka
- 3 morötter
- 100 g rotselleri
- 1 förp krossade tomater
- 1,5 dl vatten
Gör så här
- Hacka löken och fräs på den lätt i olivolja i en kastrull och tillsätt paprikapulvret. Hacka köttet och lägg i kastrullen. Skala och hacka grönsakerna. Häll dem i kastrullen. Rör runt i grytan. Häll på de krossade tomaterna och vattnet. Låt det stå och puttra tills riset är färdigt.
- Sätt på riset enligt anvisningarna på paketet. Häll i en tesked gurkmeja det färgar riset alldeles gult utan att riset tar smak. När riset kokat färdigt häller du på en deciliter gröna frysta ärtor och rör om.
- I den här grytan finns inget salt. Jag rekommenderar att lägga en portion åt sidan till minstingen och sedan tillsätta en kalvbuljongtärning i den resterande grytan. Låt buljongtärningen koka med, rör om och servera. Den här grytan går att göra vegetarisk bara strunta i att tillsätta kött.