Smördegssnurror

Smördegssnurror
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Smördegssnurror

26

3 steg att laga

6 ingredienser

Smördegssnurror är mycket enkla att göra och går snabbt att fixa när man får oväntat besök.

Ingredienser

portioner25 portioner
  • 1 förp smördegsplatta
  • 150 g Kvibille cheddarost, riven
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 150 g chèvreost
  • 1,5 dl gräslök, finhackad
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Vispa upp äggulan lite lätt i en kaffekopp. Låt plattorna tina lite och kavla ut dem så de blir lite tunnare. Om de klibbar kan man strö på lite mjöl.
  2. Strö över olika fyllningar på plattorna: Riven cheddar och spiskummin på hälften och smulad chevreost och finhackad gräslök på resten.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla plattorna till rullar och limma ihop skarvarna med äggula. Låt rullarna stå kallt en stund innan de skivas i centimetertjocka skivor. Baka i ugn tills de fått vacker färg, cirka 10 minuter.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

Helgtipset!

5 smarriga burgare till helgen!

Läs mer