Vaniljglass

51 röster
10
Vaniljglass
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Gräddglass ger sommarkänslor året om. Serveras med varma bär, chokladsås eller som den är.

Visa mer
10

Du behöver

  • 500 g vispgrädde 40 %
  • 5 dl mjölk
  • 3 vaniljstänger
  • 12 äggulor
  • 250 g strösocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dela vaniljstängerna på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Koka upp frön och skal med vispgrädden och mjölken och låt sedan stå och dra i cirka 15 minuter. Vispa under tiden äggulor och strösocker lätt och blanda sedan i gräddkoket.
  2. Sjud upp under omrörning till 85 grader (koka ej). Låt stå ett dygn i kylskåp. Sila sedan och frys i glassmaskin.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...