Maränger av Johan Sörberg

133 röster
1h 25 min
6
Maränger
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Marängens hemvist tros vara staden Meiringen i Schweiz. Här är ett busenkelt recept som är lätt att lyckas med.

Visa mer
1h 25 min
6

Du behöver

  • 5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl florsocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 110 grader. Vispa ihop äggvitan och strösockret på elvispens näst högsta växel. Vispa tills massan inte längre växer. Vispar man för länge eller för häftigt blir den glansig och delar på sig.
  2. Sikta florsockret och vispa sedan ner det i äggsmeten. Lägg upp marängen med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Baka tills marängerna är helt genomtorra. Det tar 60-90 minuter.
15 november 2007

Laddar fler recept...