Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Rödbetsbröd
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Rödbetsbröd
0
Spara
Av:
Johan Sörberg
Från:
Köket
8
ingredienser
Ingredienser
200 g inlagda rödbetor, skivade
30 g solroskärnor
150 g vatten
75 g brödsirap
300 g vetemjöl
120 g rågmjöl
30 g jäst
15 g salt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda samman ingredienserna i tio minuter. Låt sedan jäsa i 2 timmar.
Smörj och mjöla en avlång brödform. Häll i degen och jäs igen.
Värm ugnen till 250 grader och spraya vatten på väggarna och botten av ugnen. Sänk temperaturen till 190 grader och grädda brödet i ca 40-50 minuter.
Tag ut formen och linda in i en handduk, låt stå i ett dygn.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut