Matbröd med variation

Johan Sörberg
Johan Sörberg

Matbröd med variation

15

6 ingredienser

Ingredienser

portioner8
  • 600 g vetemjöl
  • 300 g siktat mjöl
  • 600 g vatten
  • 30 g jäst
  • 20 g salt
  • 250 g valnötter (eller solrosfrön eller pumpafrön)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser väl under 5 min, tillsätt valda frön eller nötter, låt vila i 30 min.
  2. Dela degen i 2 bitar. Forma till runda bröd, pensla med ägg, doppa i mjöl och platta bröden lätt.
  3. Låt jäsa 60-90 min, snitta bröden. Spreja den 250 grader varma ugnens sidor och botten med vatten, sätt in brödet och sänk temperaturen till 220 gr. Grädda i 30 min och öppna ugnsluckan för att släppa ut ångan när 10 min återstår.