Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Fondant Paste
Fondant Paste
Betyg: 2.8 av 5 (9 röster)
9
Spara
Av:
Johan Sörberg
Från:
Köket
6
ingredienser
Ingredienser
portioner
Tårtöverdrag:
450 g florsocker
1 äggvita
50 g glykos, finns på apoteket
ev hushållsfärg (eller smaktillsatser)
Kakglasering:
175 g aprikosmarmelad
2 msk vatten
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Tårtöverdraget: Sikta sockret i en skål, tillsätt äggvita och glykos, arbeta med
Träsked tills du får en smidig och lättarbetad "pasta".
För att se om den är klar, tryck tummen mot pastan. Får du
Ett perfekt avtryck är den klar, fastnar den på tummen får man
Tillsätta mer socker.
Tillsätt färg eller smak (och ev. mer socker om det behövs).
Rulla sedan ut massan mellan två gladpack-lager till ungefär
Cm större cirkel än själva kakan.
Kakan har man "glaserat" med aprikosmarmelad. (Koka upp marmelad och vatten, pressa genom finmaskig sil, låt svalna.)
Pensla kakan med glaseringen. Med hjälp av kaveln lägger man pastan
Mitt över kakan och låter kanterna falla ner. Med fingrarna doppade
I florsocker stryker man sedan med cirkelrörelser pastan på plats så den blir
Jämn och slät.
Det ska torka minst 24 timmar
Och man ska vänta 2-3 dagar innan man börjar dekorera.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut