Börja med att skinna torsken och laxen. Skär därefter ner fisken i lagom stora bitar. Lägg dem i en matberedare tillsammans med äggen, sesamoljan, fisksåsen och crabsticksen. Mixa allting till en slät smet och lägg i en bunke.
Hacka vitlöken, den röda chilin, vårlöken, ingefäran, citrongräset och koriandern och blanda ner i smeten.
Tillsätt till sist bakpulver och lite maizena (för att binda ihop smeten).
Nu är det dags att provsmaka smeten. Sätt på en kastrull med matoljan. Låt denna bli varm (gör ett test genom att slänga i en brödbit, när det fräser om den är det varmt nog). Ta en liten provbit och fritera tills den får en gyllenbrun färg. Smaka eventuellt av med mer fisksås (salt), sesamolja eller vitlök.
När smeten smakar bra är det bara att fritera krabbkakorna tills de blir gyllenbruna. Tips! Fritera inte mer än 5 krabbkakor åt gången, då svalnar oljan för mycket. När du har friterat klart kan du sila oljan och låta den svalna. Häll sedan upp den i en gammal syltburk eller något. Då kan du bara ta fram den och använda den nästa gång du ska fritera något.
Servera tillsammans med kokt jasminris, nuoc cham-såsen och sweet chili…
Nuoc cham:
Börja med att måtta upp lime, socker, fisksåsen och risvinägern i en skål.
Finhacka chilin, vitlöken och myntan. Tillsätt dessa i såsen… klart.