Grekiska köttbullar med grönsallad och fetaost

7 röster
2
Grekiska köttbullar med grönsallad och fetaost
Foto: Arne Adler

Att spetsa köttbullar med linser gör inte bara receptet godare och mer prisvärt utan höjer också näringskvaliteten. GI sjunker, fiberhalten stiger och mängden antioxidanter blir högre.

Visa mer
2

Du behöver

  • 200 g mager nötfärs, 10%
  • 2 dl kokta röda linser
  • 1 st hackad liten gul lök
  • 10 st hackade gröna kärnfria oliver
  • 1 st ägg
  • 3 msk havregryn
  • 1 dl vatten
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk salt

Grönsallad

  • 100 g gröna blad
  • 0,5 st gurka
  • 0,5 st gul paprika
  • 10 st körsbärstomater
  • 60 g fetaost, 10% fett

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och rulla till små bullar (cirka 16 st). Lägg bullarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och stek dem i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter.
  2. Skölj salladen, tärna gurkan och paprikan och skär tomaterna i halvor.
  3. Lägg upp grönsakerna och tärnad fetaost på två tallrikar och smaka av med vinäger och örtsalt. Servera tillsammans med köttbullarna.
14 april 2011

Fler goda recept