• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Två smarriga wraps med rostbiff

Två smarriga wraps med rostbiff
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Två smarriga wraps med rostbiff

5 steg att laga

22 ingredienser

Husmorsornas favoritwraps - en i tortillabröd med curry, och en i tunnbröd med avokado och grillad paprika.

Ingredienser

4 portioner

Med tortillabröd:

  • 4 tortillabröd (med spenatsmak)
  • 6 potatisar, kokta kalla, skivade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 75 g rucolasallad
  • 8 skiva rostbiff
  • 2 dl solrosskott

Currydressing:

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk curry
  • 1 äpple, finhackat
  • salt
  • peppar

Med tunnbröd:

  • 4 skiva runt mjukt tunnbröd
  • 0,5 dl färskost (eller annan färskost)
  • 4 msk ajvar relish
  • 8 skiva skivor rostbiff (funkar även med god rökt skinka)
  • 1 avokado, skivad
  • 1 grillad paprika, skivad (på burk funkar finemang!)
  • 1 ask cocktailtomater i halvor
  • 100 g rucolasallad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Med tortillabröd: Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  2. Fördela potatis, lök, rucola, rostbiff och solrosskott på bröden.
  3. Avsluta med att ringla currydressingen över. Vik eller rulla ihop tortillabröden och ät.
  4. Med tunnbröd: Bred bröden med philadelphiaost och ajvar relish.
  5. Lägg på rostbiff, avokado, paprika, tomat och rucola. Krydda, rulla ihop och in i munnen!