Senapsstingig fläskfilé med cidersås

Senapsstingig ciderfilé
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Senapsstingig fläskfilé med cidersås

8 ingredienser

Senapsstingig fläskfilé, utbankade medaljonger av fläskfilé som serveras i god senapssås med en skvätt cider i.

Det här receptet går att göra med kotletter istället - byt då ut fläskfilén mot fläskkotletter.
Läs mer om

Husmorsorna

Ingredienser

portioner4 - 6

Senapsstingig fläskfilé med cidersås

  • 500 g fläskfilé (av god kvalitet)
  • salt
  • svartpeppar
  • 5 dl torr cider
  • 5-6 msk grovkornig senap
  • 5 dl grädde
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • några nävar hackad bladpersilja, att strössla över på sluttampen

Gör så här

Senapsstingig fläskfilé med cidersås

  1. Börja med att skära upp och rensa din fläskfilé i lagom mumsiga bitar.
  2. Lägg en plastfilm eller plastpåse över bitarna och banka fläskfilén med en brödkavel så att de blir lite tunnare och smarrigare.
  3. Krydda köttet med salt och peppar.
  4. Stek fläskfilén i chiliolja i en gryta (eller bara smör om du inte orkar köpa den oljan).
  5. När de har fin yta på bägge sidor lägger du dem åt sidan på en varm tallrik.
  6. Häll cidern i grytan, vispa ur och koka ett litet tag. Ner med senap, grädde och vitlök.
  7. Nu får det småbubbla i åtminstone 15 minuter så det hinner bli sådär simmigt och gott …
  8. Smaka av. Kanske lite mer salt, senap eller peppar?
  9. När det är apagott lägger du ner köttet i såsen och låter det koka ihop så där extra gott.
  10. Sen strör du hackad bladpersilja över.
  11. Njut din senapsstingiga fläskfilé med ugnspotatis och kanske lite goda brytbönor. Mums är allt vi har att säga i frågan.