• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mina kärleksfulla kärleksmums

Mina kärleksfulla kärleksmums
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Mina kärleksfulla kärleksmums

11 steg att laga

13 ingredienser

Hur många recept finns det inte på kärleksmums? Kanske lika många varianter som kärleken själv. För visst är det ju så att man älskar på så många sätt. /Anette

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 msk kakao
  • 200 g smör, smält
  • 1,5 dl grädde (eller mjölk)

Glasyr och garnering

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk kaffe, starkt
  • 1 dl kakao
  • 100 g smör, mjukt
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl riven kokos, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
  4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
  5. Smält smöret och blanda det med grädden.
  6. Rör ner det i smeten.
  7. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
  8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
  9. Under tiden du väntar på det kan du göra glasyren (den här glasyren är svingod att kleta på muffins också).
  10. Blanda det mjuka smöret med grädde, florsocker, kaffe och kakao. Vispa ihop det ordentligt och låt det svalna (då blir det hårdare).
  11. När kakan är helt sval kan du breda glasyren över kakan. Strö över kokos och skär den i fina rutor.