Nötflarn med mockafyllning

Nötflarn med mockafyllning
Foto: TV4
Rolf Svensson
Rolf Svensson

Nötflarn med mockafyllning

0

13 ingredienser

30 min

Flarn gjorda på hasselnötter och mandel. Fylls med mockakräm.

Om nötflarnen inte ska ätas direkt uteslut vispgrädden ta då i stället 2 dl smetana.
Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner20 st
  • 50 g sötmandel, skalade och hackade
  • 1 msk vetemjöl
  • 50 g hasselnötter, hackade
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 1 msk vispgrädde

Mockakräm

  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • 2,5 dl mascarpone
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 cl kaffelikör
  • 2 cl espresso
  • 1-2 msk strösocker

Gör så här

  1. Smält ihop nötter, smör, honung och socker. Tillsätt vetemjöl och grädde. Sjud i cirka två minuter.
  2. Klicka ut 1 tsk stora kakor. Grädda i 200 grader, 5-6 minuter.
  3. Rulla flarnen 1 cm tjocka. Blanda ihop mockakrämen och fyll rullarna.
TIPS!
läs mer
Färga ägg naturligt

Påsktips i köket!

Koka perfekta ägg, påskdukning och fina fjädrar

Läs mer