Blåbärspaj med gallerlock

Blåbärspaj med gallerlock
Foto: TV4
Rolf Svensson
Rolf Svensson

Blåbärspaj med gallerlock

12 ingredienser

1,5 h

Blåbärspaj med söt ägg- och creme fraichefyllning.

Rund form 26 cm används i receptet.

Ingredienser

portioner paj

Pajdeg

  • 200 g vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk mjölk

Fyllning

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk florsocker

Övrigt

  • 500 g blåbär
  • 3 msk ströbröd

Gör så här

Pajdeg

  1. Arbeta ihop ingredienserna till en pajdeg i matberedare. Tillsätt ägg och mjöl sist.
  2. Kavla ut degen och klä formen. Nagga botten. Låt vila 30 min i kylskåp.
  3. Förgrädda i 225 grader till en svag gyllenbrun färg.

Fyllning

  1. Fördela ströbrödet på botten i pajen.
  2. Lägg över blåbären. Blanda äggfyllningen och häll över blåbären. Dekorera med remsor av pajdegen.
  3. Grädda i 225 grader i ca 30 min.