Konditorns chokladfondant - se & gör

Birgittas chokladfondant
Foto: Matton
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Konditorns chokladfondant - se & gör

120

6 ingredienser

Johan Sörbergs grundrecept på klassisk chokladfondant. Spela klippet för att se hur han gör dem steg för steg!

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad 60 %
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 70 g strösocker/muscovadosocker
  • 120 g ägg
  • 60 g äggula
  • 30 g majsstärkelse

Gör så här

  1. Värm ugnen till 190 grader.
  2. Smält choklad och smör över ett vattenbad.
  3. Blanda socker och maizena, tillsätt ägg och äggulor och vispa.
  4. Rör ihop samtliga ingredienser, blanda ordentligt med en slickepott.
  5. Smöra 8 suffléformar (ca.8 cm diameter och 6-7 cm höga). Fyll formarna till 2/3 med chokladsmet.
  6. Grädda i 6-12 minuter beroende på hur rinniga de ska vara.
  7. Ta ut, låt stå ett par minuter, vänd ur formarna på en tallrik.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kökets kurser
5 konditorsknep - rätt verktyg

5 konditorsknep

Så gör du en perfekt tårta - Teas bästa tips!

Läs mer