Nougat- och pecannötspaj

Nougat- och pecanötspaj
Foto: tv4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Nougat- och pecannötspaj

11 ingredienser

Fredriks tarteletter med nougatkräm och saltrostade pecannötter i fyllningen. Fyllningen i detta recept är beräknad för tre små pajformar, men degen räcker till 9 småpajer.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Pajdeg, räcker till 9 små tarteletter

  • 250 g smör
  • 360 g vetemjöl
  • 120 g florsocker
  • 2 ägg
  • salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • citronskal

Nougatkräm, räcker till 3 tarteletter

  • 1 dl grädde
  • 100 g nougat

Garnering

  • pekannötter
  • havssalt

Gör så här

Pajdeg

  1. Nyp ihop smör och mjöl, eller använd matberedare.
  2. Blanda i florsocker och till sist äggen. Kyl ca 30 minuter.
  3. Kavla ut och klä tarteletteformarna med degen. Nagga botten.
  4. Baka på 175 grader i totalt 20-25 minuter. 10 minuter med folie över, sedan 10-15 utan så att de bli gyllenbruna och klara.

Nougatkräm

  1. Koka upp grädden, ta av från värmen och tillsätt nougaten i bitar under omröring.
  2. Kyl. När den är kall kan man vispa upp den till önskad konsistens.
  3. Rosta pecannötterna i ugnen med havssalt. Fyll pajskalen med nougatkräm och toppa med nötter.