Mandelfrestelser

10 röster
2 h
6

Mandelbakelse med citronkräm, vispad grädde och jordgubbar.

Visa mer
2 h
6
6 portioner

Du behöver

Mandelbotten

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g mjukt smör
  • 2 ägg

Citronkräm

  • 75 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 citron, rivet skal och saft av

Garnering:

  • vispad grädde
  • jordgubbar
  • marsipandekoration

Gör så här

  1. Mandelbotten
    Riv mandelmassan, rör samman med smöret till en jämn smet, tillsätt äggen - ett i sänder - under fortsatt omröring
  2. Häll smeten i smorda aluminiumformar.
  3. Grädda nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 min.
  4. Citronkräm
    Finrivet skal av en citron och även saften av citronen kramas ut.
  5. Blanda samman alla ingredienser till citronkrämen i en kastrull och låt sjuda, viktigt att inte ha för stark värme då det lätt bränner i botten. Rör om under hela tiden medan krämen tjocknar. Låt den kylas av.
  6. Garnering
    Vispa grädde och skär jordgubbar. Bred krämen på kakorna och dekorera med grädde och jordgubbar.
8 juni 2014

Fler goda recept