Grundrecept på ugnspannkaka

BOB Grundrecept på ugnspannkaka
Foto: Köket.se

Grundrecept på ugnspannkaka

7 ingredienser

40 m

Recept på klassisk ugnspannkaka med sylt och vispad grädde. En favorit hos både stora och små - alla dagar i veckan! Extra roligt för de små blir det med BOB Squeezy.

BOB Squeezy
BOB Squeezy produkter

BOB Squeezy

Med härliga solmogna bär är Squeezy en favorit hos de flesta barnfamiljer.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl standardmjölk (3%)
  • 3 ägg
  • 20 g smör, till formen

Servering

  • BOB Squeezy Blåbär/Hallon
  • vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan resterande mjölk och äggen, vispa helt slätt igen.
  3. Lägg smöret in en ugnsform, ca 20x30 cm, och låt smälta i ugnen.
  4. Ta ut formen och vinkla den så det hamnar smält smör över hela botten och upp på kanterna.
  5. Häll på pannkakssmeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  6. Servera med BOB Squeezy, vispad grädde och eventuellt lite färska bär.
TIPS!
BOB Squeezy rekommenderas!
BOB buzzador

BOB Squeezy rekommenderas!

Här hittar du fler goda recept med BOBs sylt Squeezy och Bara bär!

Läs mer