Green godess macka med kyckling

Green godess macka med kyckling

18 ingredienser

20 min

Här har du en matig kycklingmacka, fylld med en massa gottigheter! Extrarökt kyckling, avokado, mozzarella, picklad silverlök och en green godess dressing.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga extrarökt kyckling produkt

Lönneberga tipsar!

Testa Extrarökt kyckling, med en kraftig och fyllig smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner mackor
  • 2 förp Lönneberga Extrarökt kyckling (120g)
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 2 förp mozzarellaost, skivad
  • 2 avokador, skivad
  • groddar (valfria)
  • 0,5 gurka, skivad

Snabbpicklad silverlök:

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 silverlök, tunt skivad

Green godess dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 ansjovisfiléer
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 kruka dragon
  • 20 g gräslök (1 knippe)
  • 0,5 citron, saften och skalet
  • salt

Gör så här

Picklad lök:

  1. Koka upp vatten, socker ock ättikssprit i en kastrull. Dra av från värmen när sockret har lösts upp och lägg ner löken i kastrullen.
  2. Låt svalna i lagen och vänd runt då och då.

Dressing:

  1. Mixa alla ingredienser i en mixer tills du har en slät dressing. Smaka av med salt.

Servering:

  1. Rosta brödskivorna i brödsrost eller stek i en stekpanna med lite olivolja tills de har fått en gyllene yta.
  2. Bre på dressing på 4 av brödskivorna och lägg sedan på valfria groddar och skivad gurka. Lägg sedan på mozzarella, extrarökt kyckling, avokado och den picklade silverlöken. Avsluta med en brödskiva på toppen och sedan är det bara att njuta!

Tips! Självklart går det bra att byta ut örterna i dressingen mot dina favoritörter, eller till det du har hemma.

TIPS!
Fler tips!
Skinkmacka deluxe Lönneberga

Fler tips!

Här hittar du fler goda och enkla recept från Lönneberga.

Läs mer