Frörutor utan jäsning

Frörutor utan jäsning
Foto: Linda Andersson
Linda Andersson
Linda Andersson

Frörutor utan jäsning

0

5 steg att laga

7 ingredienser

45 min

Fiberrikt fröbröd utan vetemjöl. Istället innehåller degen havremjöl och massor av nyttiga frön. Ett perfekt frukostbröd som går snabbt att slänga ihop.

Kökets shop

Nyhet! Köp Lindas kokbok

Lindas nya matbröd

Linda Andersson

179 kr

Ingredienser

portioner12 portioner
  • 4 ägg
  • 3 dl filmjölk (naturell yoghurt eller kvarg)
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 9 dl havremjöl (eller bovetemjöl)
  • 2 dl blandade frön (t ex solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön, chiafrön, linfrön)

Garnering

  • 1 dl blandade frön, valfria

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna, sist fröna, och blanda ihop allt till en kladdig deg.
  3. Stjälp upp degen i en långpanna, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Strö fröna över degen.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta upp brödet ur formen och låt det kallna innan du skär det i rutor.
TIPS!
läs mer
Lindas nya matbröd

Receptet kommer från Lindas nya matbröd

Linda Andersson, bokförlaget Semic.

Läs mer

läs mer
Sponsrat
Elon - diskmaskin bild

Så rengör du diskmaskinen!

Här är smarta tips hur du enkelt rengör diskmaskinen

Läs mer