Frörutor utan jäsning
Frörutor utan jäsning
7 ingredienser
45 min
Fiberrikt fröbröd utan vetemjöl. Istället innehåller degen havremjöl och massor av nyttiga frön. Ett perfekt frukostbröd som går snabbt att slänga ihop.
Ingredienser
- 4 ägg
- 3 dl filmjölk (naturell yoghurt eller kvarg)
- 1,5 tsk salt
- 1 msk bakpulver
- 9 dl havremjöl (eller bovetemjöl)
- 2 dl blandade frön (t ex solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön, chiafrön, linfrön)
Garnering
- 1 dl blandade frön, valfria
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
- Tillsätt resten av ingredienserna, sist fröna, och blanda ihop allt till en kladdig deg.
- Stjälp upp degen i en långpanna, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Strö fröna över degen.
- Grädda brödet mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta upp brödet ur formen och låt det kallna innan du skär det i rutor.