Frörutor utan jäsning

Frörutor utan jäsning
Foto: Linda Andersson
Linda Andersson
Linda Andersson

Frörutor utan jäsning

0

7 ingredienser

45 min

Fiberrikt fröbröd utan vetemjöl. Istället innehåller degen havremjöl och massor av nyttiga frön. Ett perfekt frukostbröd som går snabbt att slänga ihop.

Ingredienser

portioner12
  • 4 ägg
  • 3 dl filmjölk (naturell yoghurt eller kvarg)
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 9 dl havremjöl (eller bovetemjöl)
  • 2 dl blandade frön (t ex solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön, chiafrön, linfrön)

Garnering

  • 1 dl blandade frön, valfria

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna, sist fröna, och blanda ihop allt till en kladdig deg.
  3. Stjälp upp degen i en långpanna, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Strö fröna över degen.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta upp brödet ur formen och låt det kallna innan du skär det i rutor.
TIPS!
läs mer
Lindas nya matbröd

Receptet kommer från Lindas nya matbröd

Linda Andersson, bokförlaget Semic.

Läs mer