• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Snabbaste thaigrytan

41 röster
4
Snabbaste thaigrytan
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 10 cm purjolök
  • ca 3 cm färsk ingefära
  • 500 g blandfärs
  • 2-3 msk smör (eller rapsolja)
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • 2-3 msk fisksås
  • 1 förp kokosmjölk [400 ml]
  • 70 g färsk spenat

Till servering

  • jasminris
  • 1 limefrukt, i klyftor
  • 0,5 salladskål
  • jordnötter, hackade (kan uteslutas för allergiker)

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skölj och skär purjon i 1/2 cm tjocka skivor.
  3. Skala och riv ingefäran.
  4. Bryn blandfärs och ingefära i smör eller olja i en wok eller stekpanna.
  5. Tillsätt purjo, sambal, fisksås, och kokosmjölk. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  6. Tillsätt spenaten på slutet.
  7. Servera med hackade jordnötter, limeklyftor, strimlat salladskål och jasminris.
22 mars 2011