Varm Choklad Ezpeziale

Varm Choklad Ezpeziale
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Varm Choklad Ezpeziale

1

4 steg att laga

10 ingredienser

Ärligt talat, finns det något smaskigare än riktigt god varm choklad med vispad grädde? Och denna varma choklad är chokladernas choklad. /Anette & Emma

Ingredienser

portioner1 portioner
  • 2 msk kakao (eller chokladflingor om du vill lyxa till det ordentligt)
  • 0,5 krm malen kanel [ca 0,5 krm]
  • 0,5 krm kardemumma
  • 1 liten nypa vaniljsocker, ca 0.25 krm
  • 1 lika liten nypa chilipulver
  • 1 litet riv från en muskotnöt
  • 1 lite större nypa muskovadosocker
  • 2-3 dl mjölk

Extra extra

  • grädde, vispad
  • 1 tsk rom (endast för vuxna!)

Gör så här

  1. Häll de torra ingredienserna i mjölken och vispa (vissla gärna också för det blir roligare då) medan du värmer chokladmjölken.
  2. Häll upp den rykande varm i en kopp.
  3. Om du vill serverar du den varma chokladen med en klick grädde.
  4. Om du är riktigt frusen (eller bara riktigt sugen) och vuxen tar du även en skvätt rom.
TIPS!
läs mer
Smördegsvåfflor fyllda med färskost och blåbär- och hallonsylt

God & enkel mat till sportlovet

Sportlovsrecept

Läs mer