Tomat- och chilisylt

0 röster

Man kan få för sig att sylt är svårt. Fel, fel, fel som Brasse säger. Det är busenkelt, bara att lägga allt i en gryta och koka! /Husmorsorna

Sluka sylten med pepparkaka och chèvre.

Vill du baka egna pepparkakor, prova Husmorsornas

Mirakelgoda (och snabba!) pepparkakor

.

Häll upp sylten i en fin burk, gör en personlig etiektt och ge bort den när du ska på glöggfest eller i julklapp! Vill du kan du lägga den i en korg med pepparkakor och en bit chèvre, kanske även en glögg, presenten blir en succé!

Husmorsornas julgodis från Förkväll

Pepparkaksknäckbräck


Anettes kokoskola


CakePops på mjuk pepparkaka


CakePops på saffrans-/apelsinkaka


Marmorerade marshmallows


Mirakelgoda (& snabba!) pepparkakor


Visa mer

Du behöver

  • 250 g tomater i bitar
  • 2 st röda chilis, finhackade (utan frön)
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 30 g russin
  • 2 cm skalad och hackad färsk ingefära
  • 100 g råsocker
  • 50 g syltsocker
  • 0,5 dl balsamvinäger

Gör så här

  1. Ner med alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
  2. Låt sylten småkoka i ca 30 minuter tills den blir lagom perfekt tjock.
  3. Häll upp den på en burk och låt den svalna.
  4. Sluka den med pepparkaka och chèvre. Voilá!
6 december 2010

Fler goda recept