Tomat- och chilisylt

3 röster

Man kan få för sig att sylt är svårt. Fel, fel, fel som Brasse säger. Det är busenkelt, bara att lägga allt i en gryta och koka! /Husmorsorna

Sluka sylten med pepparkaka och chèvre.

Vill du baka egna pepparkakor, prova Husmorsornas

Mirakelgoda (och snabba!) pepparkakor

.

Häll upp sylten i en fin burk, gör en personlig etiektt och ge bort den när du ska på glöggfest eller i julklapp! Vill du kan du lägga den i en korg med pepparkakor och en bit chèvre, kanske även en glögg, presenten blir en succé!

Husmorsornas julgodis från Förkväll

Pepparkaksknäckbräck


Anettes kokoskola


CakePops på mjuk pepparkaka


CakePops på saffrans-/apelsinkaka


Marmorerade marshmallows


Mirakelgoda (& snabba!) pepparkakor


Visa mer

Du behöver

  • 250 g tomater i bitar
  • 2 röda chilifrukter, finhackade (utan frön)
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 30 g russin
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och hackad
  • 100 g rörsocker
  • 50 g syltsocker
  • 0,5 dl balsamvinäger
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ner med alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
  2. Låt sylten småkoka i ca 30 minuter tills den blir lagom perfekt tjock.
  3. Häll upp den på en burk och låt den svalna.
  4. Sluka den med pepparkaka och chèvre. Voilá!

laddar fler recept...

Laddar fler recept...