Tomat- och chilisylt

Tomat- och chilisylt
Foto: TV4
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Tomat- och chilisylt

4

4 steg att laga

8 ingredienser

Man kan få för sig att sylt är svårt. Fel, fel, fel som Brasse säger. Det är busenkelt, bara att lägga allt i en gryta och koka! /Husmorsorna

Sluka sylten med pepparkaka och chèvre.

Vill du baka egna pepparkakor, prova Husmorsornas

Mirakelgoda (och snabba!) pepparkakor

.

Häll upp sylten i en fin burk, gör en personlig etiektt och ge bort den när du ska på glöggfest eller i julklapp! Vill du kan du lägga den i en korg med pepparkakor och en bit chèvre, kanske även en glögg, presenten blir en succé!

Husmorsornas julgodis från Förkväll

Pepparkaksknäckbräck


Anettes kokoskola


CakePops på mjuk pepparkaka


CakePops på saffrans-/apelsinkaka


Marmorerade marshmallows


Mirakelgoda (& snabba!) pepparkakor


Ingredienser

  • 250 g tomater i bitar
  • 2 röda chilifrukter, finhackade (utan frön)
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 30 g russin
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och hackad
  • 100 g rörsocker
  • 50 g syltsocker
  • 0,5 dl balsamvinäger

Gör så här

  1. Ner med alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
  2. Låt sylten småkoka i ca 30 minuter tills den blir lagom perfekt tjock.
  3. Häll upp den på en burk och låt den svalna.
  4. Sluka den med pepparkaka och chèvre. Voilá!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Abba Kolja i dill o räksås

Goda fiskrecept

5 goda fiskar som passar till vardags

Läs mer