Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Delizie del piemonte
Delizie del piemonte
Betyg: 3.2 av 5 (19 röster)
19
Spara
Av:
Eyvind Hellström
Från:
Köket
12
ingredienser
Ingredienser
portioner
färska lasagneplattor (eller deg)
12 skivor emmentalerost
12 skivor kokt skinka, helst italiensk
1 dl parmesanost
2 dl vitlöksfrästa zucchini (skurna i halvmånar)
200 g ricotta
färsk oregano
olivolja
Sås:
2-3 dl matlagningsgrädde
2 tomater
vitt vin
salt, peppar, oregano
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Kavla ut pasta degen tunnt och förkoka i c:a 1 minut i kokande vatten, kyl direkt i kallt vatten.
Blanda ricottaosten med salt, peppar, lite olivolja och finhackad oregano.
Lägg ut plattorna bred ut ricotta blandningen, lägg på osten och skinkad och strö sedan över zucchini. Rulla ihop och låt vila en stund i smör papper.
Skär sedan 5 cm tjocka bitar och ställ i en ugnsfast forn. Häll över såsen och gratinera i 225 grader i cirka 25 minuter.
Grovhacka tomaterna och fräs upp med lite olivolja tills mycket av vattnet har dunstat bort.
Häll sedan i grädden och låt koka ihop en stund. Krydda efter smak.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut